CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE - 0724 769 073

Psiholog psihoterapeut Recatej Luminita LuanaPsihoterapie sistemica familiala si de cuplu

Psihoterapia sistemica familiala si de cuplu este o modaliate de ajutare a oamenilor pentru a-si rezolva problemele individuale sau relationale, importanta fiecarui individ ca subsistem in interiorul sistemului constituit de intreaga familie.

Abordarea sistemica este o perspectiva prin care dificultatile si problemele se vad in context incluzand aici si acum relatiile cu persoanele semnificative din viata noastra. Tratamentul bazat pe familie lucreaza cu unitati multiple incluzand parintii, fiecare luat individual, adolescentii, parinte- adolescent, precum si intreaga familie.

    Oamenii vin cu probleme diverse la psihoterapia sistemica familiala:individuale(dificultati ale copiilor, tulburari emotionale, sentimente de insingurare, imbolnaviri repetate sau frecvente, recaderi ale unor boli cronice precum astm, psoriazis, alergii etc.), de cuplu (nemultumire maritala, dificultati sexuale ), de relationare parinti-copii(conflicte, dispute), vin pentru ca vor sa-si rezolve situatia, ori sa depaseasca o dificultate, ori vor sa isi imbunatateasca relatiile.

 

Beneficiile psihoterapiei sistemice familiale si de cuplu

-armonizarea climatului familial pentru o mai buna relationare;

-ameliorarea comunicarii(cu ajutorul tehnicilor –terapia inseamna si psihoeducatie);

-clarificarea, constientizarea si asumarea rolurilor;

-o mai  buna cunoastere pentru membrii familiei;

-participarea si implicarea in probleme;

-interventie asupra relatiei-nu asupra persoanei;

-terapeutul are o viziune asupra intregului in mod direct;

-timpul petrecut impreuna este constructiv.

Facebook

Google+